Lokala leverantörer


De lokalproducerade produkterna växer och blir allt populärare i butikerna. "Vi bryr oss om vad vi äter, vi vill att det ska vara gott och prisvärt. Men vi vi vill också veta mer om maten vi stoppar i oss. De främsta orsakerna att handla lokala eller regionala livsmedel är att man vill främja kortare transporter, småskalig produktion och en levande landsbygd. Och det har vi på Priso tagit fasta på", menar Göran Fullmestad, köpman och ägare.

S_120_59_rostengard

Rösten Gård

Den berömda Röstengubben mellan Linköping och Åtvidaberg känner många i vår närhet till. Att gården också erbjuder egenproducerat nötkött av hög kvalitet kanske inte många vet. Gårdens filosofi är att enbart föda upp de bästa rasdjuren, ge dem naturligt, försklassigt foder och tillgång till den modernaste tekniken. Men enligt ägaren Lars Tholmark räcker inte det. "För att nå extra prima kvalitet måste djuren också känna vår respekt, omtanke och kärlek", menar han.

Läs mer på: www.rostengard.se



S_120_59_brunneby1

Brunneby Musteri

Brunneby Musteri är ett familjeföretag som ligger vackert intill Göta Kanal utanför Borensberg. I vårt sortiment finns många spännande smaker av fina naturprodukter. Vi pressar bär och frukt och producerar bl.a. saft, juice, cider, sylt, gelé och marmelad. Så mycket som möjligt köper vi frukt och bär från hemmaträdgårdar och lokala odlare.

Läs mer på: www.brunnebymusteri.se

S_120_59_leanderspotatis

Leander Potatis

Vi sorterar, tvättar och packar potatis i olika storlekar som vi sedan levererar direkt till våra butiker i Östergötland. Vi erbjuder ett brett sortiment av potatissorter, såväl färskpotatis till sommaren som potatis under vintertiden. Eftersom vi själva ansvarar för alla moment som sker innan potatisen når butikerna, har vi lärt oss hur vi ska arbeta för att alltid kunna erbjuda potatis av toppkvalitet. Vill du hälsa på finner du oss i Fivelstad mellan Linköping och Motala.

Läs mer på: www.rleander.se

S_120_59_lillahb

Lilla Hembageriet

Lilla Hembageriet grundades av systrarna Svensson. 1964 köpte Lars-Eric Landestorp firman. Lilla Hembageriet drivs som ett familjeföretag sen dess. Mikael Landestorp tog över rörelsen i februari 2001 och driver bageriet som har 30 anställda. Företaget består av bageriet där all tillverkning sker, och där vi även har ett café. Vi har även vårt eget Konditori Gallerian i Motala. Lilla Hembageriet levererar även till ortens dagligvarubutiker och caféer med omnejd.

Läs mer på: www.lillahembageriet.se

S_120_59_eklunds

Eklunds Chark

Eklunds Chark AB tillverkar charkuterivaror med distribution direkt till handeln. Ett flertal av varorna är baserade på samma recept, som när företaget grundades. Alla produkter innehåller enbart svenska råvaror av högsta kvalitet. De levereras av välrenommerade svenska underleverantörer.

Läs mer på: www.eklundschark.se

 

S_120_59_vattenfrukt

Vätterfrukt

Redan på 30-talet planterades de första fruktträden i Gisebo mycket beroende på det gynnsamma läget vid Vättern. Idag är kullarna kring sydöstra Vätterns strand Sveriges tredje största fruktodlingsdistrikt. Vätterfrukt består idag av fem stycken fristående fruktodlingar, som alla säljer och marknadsför sin skörd under det gemensamma varumärket Vätterfrukt. Alla Vätterfrukts odlare är certifierade enligt Svenskt Sigill Klimatcertifiering vilket är en kvalitetssäkring av odlingen.

Läs mer på:http: vatterfrukt.se