Lokala leverantörer


De lokalproducerade produkterna växer och blir allt populärare i butikerna. "Vi bryr oss om vad vi äter, vi vill att det ska vara gott och prisvärt. Men vi vi vill också veta mer om maten vi stoppar i oss. De främsta orsakerna att handla lokala eller regionala livsmedel är att man vill främja kortare transporter, småskalig produktion och en levande landsbygd. Och det har vi på Priso tagit fasta på", menar Göran Fullmestad, köpman och ägare.


S_120_67_prisoetikett2019-ver2-1

Centralbryggeriet

"Att med ett lokalt producerat öl, förankrat i områdets dryckeskultur och ölhistorik, etablera en produkt samtidigt som detta även förstärker intresset och kunskapen kring ölkulturen."
Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping är ett mikrobryggeri beläget på östgötaslätten.Vi är ett lokalt bryggeri som har ett stort fokus på miljö och hantverk i våra tillverkningsprocesser. I våra nybyggda lokaler i Tallboda, Linköping så brygger vi öl på ett hantverksmässigt sätt där stora delar av bryggprocessen hanteras av våra bryggare för hand.

S_120_79_190029389-5933051980053265-4076378621155597544-n

Stafsäter Gårdsglass

För oss är glasstillverkningen ett hantverk som skapas med kärlek och omtanke. Med kärlek kommer inspiration om lite annorlunda och spännande smaker än vad man kanske är van vid, och därför är vi på Stafsäter Gårdsglass unika av vårt slag.

Vi tillagar vår glass för hand, från början till slut, med endast naturliga och noga utvalda råvaror, i huvudsak på frukter och bär från grannskapet. Och även om våra smaker kan variera från säsong och tillgång på råvaror, så är den alltid kryddad med vår absoluta kärlek och omtanke för att få till den bästa smakupplevelsen.

S_120_59_brunneby1

Brunneby Musteri

Brunneby Musteri är ett familjeföretag som ligger vackert intill Göta Kanal utanför Borensberg. I vårt sortiment finns många spännande smaker av fina naturprodukter. Vi pressar bär och frukt och producerar bl.a. saft, juice, cider, sylt, gelé och marmelad. Så mycket som möjligt köper vi frukt och bär från hemmaträdgårdar och lokala odlare.

Läs mer på: www.brunnebymusteri.se

S_120_59_leanderspotatis

Leander Potatis

Vi sorterar, tvättar och packar potatis i olika storlekar som vi sedan levererar direkt till våra butiker i Östergötland. Vi erbjuder ett brett sortiment av potatissorter, såväl färskpotatis till sommaren som potatis under vintertiden. Eftersom vi själva ansvarar för alla moment som sker innan potatisen når butikerna, har vi lärt oss hur vi ska arbeta för att alltid kunna erbjuda potatis av toppkvalitet. Vill du hälsa på finner du oss i Fivelstad mellan Linköping och Motala.

Läs mer på: www.rleander.se

S_120_59_lillahb

Lilla Hembageriet

Lilla Hembageriet grundades av systrarna Svensson. 1964 köpte Lars-Eric Landestorp firman. Lilla Hembageriet drivs som ett familjeföretag sen dess. Mikael Landestorp tog över rörelsen i februari 2001 och driver bageriet som har 30 anställda. Företaget består av bageriet där all tillverkning sker, och där vi även har ett café. Vi har även vårt eget Konditori Gallerian i Motala. Lilla Hembageriet levererar även till ortens dagligvarubutiker och caféer med omnejd.

Läs mer på: www.lillahembageriet.se


S_120_59_vattenfrukt

Vätterfrukt

Redan på 30-talet planterades de första fruktträden i Gisebo mycket beroende på det gynnsamma läget vid Vättern. Idag är kullarna kring sydöstra Vätterns strand Sveriges tredje största fruktodlingsdistrikt. Vätterfrukt består idag av fem stycken fristående fruktodlingar, som alla säljer och marknadsför sin skörd under det gemensamma varumärket Vätterfrukt. Alla Vätterfrukts odlare är certifierade enligt Svenskt Sigill Klimatcertifiering vilket är en kvalitetssäkring av odlingen.

Läs mer på:http: vatterfrukt.se